joi, 4 iunie 2009

About...

Ghost Whisperer
Mesaje de dincolo (în engleză Ghost Whisperer) este un film serial american produs şi difuzat pentru prima dată de televiziunea CBS pe data de 23 septembrie 2005.

Conceptul vieţii în Mesaje de dincolo
În serialul Mesaje de dincolo, spiritele oamenilor decedaţi rămând pe pământ dacă au probleme nerezolvate şi devin astfel "spirite neîmpăcate". După ce îşi îndeplinesc misiunea pe pământ, ele pot trece în lumină sau în întuneric. Aceste două locuri reprezintă unul dintre elementele cheie ale serialului.

Lumina
După ce Melinda Gordon ajută spiritele să "treacă dincolo", ele văd o lumină albă puternică. Lumina este corespondentă cu Raiul. Ea este invizibilă pentru oamenii simpli şi este arătată de foarte puţine ori, în episoade precum Alesul. În acest episod, datorită multitudinii de spirite care "trec dicolo", lumina este foarte puternică şi vizibilă oamenilor de rând. Majoritatea spiritelor care trec în lumină sunt surprinşi zâmbind, fiind fericiţi şi uneori văd persoane dragi aflate acolo precum bunicii. Aproape toate spiritele prezentate în serial trec spre partea bună.

Întunericul
Totuşi, nu toate spiritele prezentate în serial trec în lumină. Unii dintre ei trec de partea întunecată. Întunericul este corespondent cu Iadul. Spiritele care decid să se alăture întunericului sunt furioşi şi urâcioşi.

Personaje
Protagoniştii serialului
- Personaj (Actor) -
Melinda Gordon
(Jennifer Love Hewitt)
Jim Clancy
(David Conrad)
Andrea Marino
(Aisha Tyler)
Delia Banks
(Camryn Manheim)
Rick Payne
(Jay Mohr)
Până în prezent, distribuţia serialului Mesaje de dincolo din fiecare sezon a cuprins în medie cinci personaje cu roluri majore, la care s-au adăugat unele cu apariţii episodice. În aproape fiecare episod al serialului apar unul sau două spirite care îi cer ajutorul Melindei Gordin. Aceste personaje episodice nu mai apar niciodată în producţie, având distribuţie pentru un singur episod. La finele primului sezon Andrea Marino moare într-un accident aviatic, astfel ea nu mai apare în serial. Cel de-al doilea sezon are în mare parte aceeaşi distribuţie a sezonului iniţial, la care se alătură un personaj principal nou, în persoana Deliei Banks, un agent imobiliar cu care Gordon se împrieteneşte. În acelaşi sezon apare şi Rick Payne, profesor universitar la colegiul Rockland, care are apariţii episodice. El devine personaj principal în cel de-al treilea sezon.


Melinda Gordon
Personajul principal, Melinda Gordon (interpretat de Jennifer Love Hewitt) are abilitatea de a vorbi cu spiritele persoanelor decedate aflate încă pe pământ. Încă din copilărie, Gordon a conştientizat puterile speciale pe care le posedă. Mama şi bunica Melindei au aceleaşi abilităţi, iar bunica sa este singura care o sprijină şi o ajută să înţeleagă şi să îşi perfecţioneze harul. Mama sa, deşi poate vedea spirite neagă acest lucru şi încearcă acelaşi lucru şi cu Melinda. Ea s-a stabilit în oraşul fictiv Grandview după ce s-a măritat cu Jim Clancy, un paramedic care îi cunoaşte abilităţile paranormale. Cei doi nu au copii. Melinda deţine un magazin de antichităţi, numit La fel cum nu a fost niciodată.


Jim Clancy
Jim Clancy (interpretat de David Conrad) este soţul Melindei Gordon. Ca un star al seriei, el apare în fiecare episod. Clancy a avut o copilărie nefericită, marcată de moartea fratelui său, Dan. Jim se căsătoreşte cu Melinda la începutul serialului, iar cei doi se mută în Grandview, unde el profesează ca paramedic. Ştiind ce abilităţi speciale are Melinda, el încearcă să o ajute cât de mult poate, deşi uneori pare sceptic în privinţa spiritelor.


Andrea Marino
Andrea Marino este un personaj principal al serialului de-a lungul primului sezon. Interpretată de Aisha Tyler, ea este cea mai bună prietenă a Melindei. Cele două se asociază pentru a conduce împreună magazinul La fel cum nu a fost niciodată. Gordon capătă destulă încredere în Andrea şi decide să îi spună despre harul său. Aceasta o înţelege şi o ajută în dezlegarea unor mistere. La sfârşitul primului sezon, Andrea Marino moare într-un accident aviatic. Romano, un spirit malefic încearcă să o atragă de partea sa. Totuşi, ea este ghidată de către Melinda spre lumină şi nu mai apare în niciun episod. Totuşi, de-a lungul serialului, Andrea mai este menţionată însă rareori.


Delia Banks
Delia Banks se alătură distribuţiei serialului la începutul celui de-al doilea sezon. Ea, un agent imobiliar şi fiul său, Ned locuiesc împreună în Grandview, soţul Deliei murind cu trei ani înainte de apariţia celor doi în serial. Personajul este interpretat de către Camryn Manheim. Delia o întâlneşte pe Melinda Gordon după ce aceasta o sună pentru a-i spune că fiul său, Ned încerca să fure din magazinul său de antichităţi.

Odată cu trecerea timpului cele două devin prietene, Delia ajutând-o pe Melinda în contabilitatea magazinului. Banks află care sunt capacităţile lui Gordon în episodul Prima fantomă a Deliei. Ea este sceptică cu privire la harul Melindei. Totuşi, cele două discută probleme legate de spiritism.


Rick Payne
Rick Payne (interpretat de Jay Mohr) este profesor la Universitatea Rockland din Grandview. El trăieşte alături de soţia sa, Kate, care moare. El apare pentru prima dată în serial la începutul celui de-al doilea sezon când Melinda Gordon caută ajutor pentru a o salva pe prietena sa, Andrea Marino, care e afectată de spirite malefice. Gordon continuă să îi ceară ajutorul lui Rick cu privire la diverse fenomene paranormale. Totuşi, ea decide să îi spună despre abilităţile sale supranaturale, după ce acesta observă că ea are un comportament ciudat.

În cel de-al treilea sezon, Rick Payne se alătură distribuţiei principale. El devine prieten bun cu Melinda, pe care o ajută să dezlege mistere.

Romano
În serial apar şi alte personaje precum Romano, un spirit malefic care vrea cu orice preţ să atragă suflete de partea sa. În primul episod din cel de-al doilea sezon, intitulat Dragostea nu moare niciodată, el încearcă să o atragă pe Andrea Marino de partea sa. Totuşi el nu reuşeşte acest lucru, Melinda ghidând-o pe Andrea spre lumină.


Difuzare
Primul episod din Mesaje de dincolo a fost difuzat în premieră mondială de televiziunea americană CBS pe data de 23 septembrie a anului 2005 la ora 20:00. Serialul a fost transmis săptămânal, în fiecare seară de vineri. Până la data de 16 mai a anului 2008, 62 de episoade au fost difuzate. Ultimul episod al primei serii a fost transmis pe data de 5 mai, 2008. Al doilea sezon a fost difuzat în perioada 22 septembrie, 2006 - 11 mai, 2007. Cel de-al treilea sezon a rulat între 28 septembrie, 2007 - 16 mai, 2008 la acelaşi interval orar. Cel de-al patrulea sezon al serialului va fi difuzat în America tot de către televiziunea CBS din data de 12 septembrie, 2008.

În România, vestea achiziţionării producţiei de către Pro TV a fost făcută publică pe data de 6 septembrie 2006, serialul având premiera la data de 7 octombrie, 2006.[1] El a fost difuzat săptămânal la ora 17:45 în zilele de sâmbătă. Mesaje de dincolo a fost redifuzat în zilele vară în 2007 de marţi şi miercuri la aceeaşi oră. Ultimul episod al primei serii a fost transmis pe data de 5 mai, 2007.

În anul 2008, postul televizat AXN a achiziţionat producţia, iar difuzarea serialului a început la data de 23 ianuarie, 2008. Primul sezon din Mesaje de dincolo a fost difuzat în fiecare miercuri la ora 22:00. În luna iunie, producţia a fost mutată la ora 21:00, iar săptămânal în zilele de miercuri au rulat câte două episoade. Ultimul episod al primei serii a fost transmis pe data de 11 iunie, 2008. La aceeaşi dată a început difuzarea celui de-al doilea sezon al serialului.Din 21 iulie 2008 la ora 17:45 Pro Tv difuzează seria a doua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fotografia mea
Ioana este o artistă dadaistă neînţeleasă,deaceea vorbeşte despre ea la persoana aIII-a.

Clienti