joi, 4 iunie 2009

Serial: True Blood

Daca tot a aparut Twilight (in curand va fi lansat si Underworld 3) inseamna ca suntem in plin sezon de vampireala. HBO profita de lucrul asta si ne va oferi spre sorbire incepand de saptamana viitoare (6 februarie) serialul True Blood (care pe periaoda verii a fost difuzat in State).

True Blood este povestea unei chelnerite, Sookie Stackhouse, si a iubirii pe care o poarta ea in sufletul pentru vampirul Bill. Universul in care se invarta aceste doua personaje este oraselul Bon Temps, statul Louisiana.

Este un orasel populat de niste caractere si mai bizare decat o chelnerita telepata (pentru ca Sookie poate citi ganduri) si un vampir care s-a lasat de baut sange de oameni. Fratele lui Sookie, Jason, este cocota masculina a orasului. Seful lui Sookie, Sam, are propriul secret supranatural, iar prietena cea mai buna a lui Sookie, Tara... ajunge sa fie convinsa ca e posedata de un demon care ii distruge viata.

True Blood poate iti va aduce aminte de Carnivale. Actiunea are loc in Sudul american iar povestea are elemente fantastice. Dar True Blood are la baza seria e carti The Southern Vampire Mysteries scrisa de Charlote Harris (la noi au aparut la editura Leda).

Serialul este produs de Alan Ball, creatorul celebrei serii Six Feet Under.

True Blood incepe cu mult sex, astfel incat ajungi sa te intrebi daca povestea asta cu vampiri nu e doar o scuza ca sa arati pornografie soft la televizor. Spre mijlocul sezonului de 12 episoade, atmosfera se mai raceste, iar sexul face loc dezvoltarii personajelor.

True Blood a primit deja un al doilea sezon, deci anul viitor pe vremea asta... probabil ca HBO va difuza in Romania acesta al doilea sezon, dar deocamdata sper sa obtina niste audiente decente pentru premiera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fotografia mea
Ioana este o artistă dadaistă neînţeleasă,deaceea vorbeşte despre ea la persoana aIII-a.

Clienti